Barnets start

Modtagelse af nye børn

Vi har vores første forældrekontakt, når forældre ringer til os, efter at deres barn har fået plads. Under denne snak inviterer vi barnet til at komme på besøg sammen med far og mor.

Ved første telefonsamtale kan vi ikke altid fortælle Jer, på hvilken stue Jeres barn skal gå. Det ved vi derimod på det tidspunkt, hvor I besøger os. I bliver nu budt velkommen af en af de voksne fra stuen. I bliver vist rundt, hører lidt om vores dagligdag og får nogle nyttige praktiske beskeder.

Når Jeres barn starter, er det vigtigt, at I giver Jer god tid til en tryg opstart. De fleste børn skal bruge lidt tid til at vende sig til det miljøskift, det er at begynde i vuggestue eller børnehave. Det er vores erfaring at barnet får den bedste start, når I eller bedsteforældre er med den første uge. De første dage kan I være her sammen med barnet, hvorefter barnet sidst på ugen har nogle korte dage uden forældre. Vi er trods alt nogle helt fremmede for barnet, så en rolig start vil gøre det lettere for de fleste børn, at vænne sig til de nye indtryk.

Vi vil tilbyde jer en samtale i løbet af den første uge, eller så hurtigt det kan lade sig gøre, hvor vi kan høre om jeres barn og familie, og I kan høre lidt om os.

Forældresamtale

Vi tilbyder en introduktionssamtale ved barnets start i institutionen, og hvis der er behov for det, en til kort efter starten.

Vores mål er at tilbyde en årlig samtale. I er altid velkommen til at bede om en samtale, ligesom vi kontakter jer, hvis der opstår behov for det. Det kan for eksempel være, hvis jeres barn har behov for særlig støtte til sin udvikling.

Som udgangspunkt har jeres barn det godt hvis I ikke hører noget, men spørg alligevel hvis I synes I hører for lidt.

Siden er sidst opdateret 5. september 2019