Søvn

Søvn i Antvorskov Børnegård

Søvn giver energi, og når børn sover, producerer hjernen mere væksthormon, immunapparatet stimuleres, "hjernen rydder op" og har andre signalsubstanser, end når vi er vågne. Når vi sover, hæmmes mange af kroppens impulser, og det har stor betydning for, at vi er godt tilpas, når vi er vågne. Og det gælder både voksne og børn. 

I Antvorskov Børnegård oplever vi at forældre ønsker at deres børn skal vækkes fra middagssøvnen, da det ellers giver problemer med søvnen hjemme om aftenen. 

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man som udgangspunkt ikke vækker børn 0-3 år af deres middagslur, da de har et stort behov for søvn, og at en god søvn om dagen skulle give barnet nemmere ved at falde i søvn om aftenen og få en god nattesøvn. 

Efter behandling på bestyrelsesmødet og debat i personalegruppen, har vi besluttet følgende, set i forhold til børn hvor forældre ønsker en vækning af barnet: 

  1. Vi vækker som udgangspunkt ikke børn i 0-2 års alderen, men sørger for at der er lyst det sted barnet sover, så barnet har nemmere ved at finde sin egen søvncyklus og nemmere vågner.
  2. Hvis I alligevel ønsker, at vi skal vække jeres barn i 0-2 års alderen, vil det ske kl. ca. 14.00, hvor barnet, der sover 1 gang om dagen, har sovet ca. 2 timer.
  3. Vi tror på at I som forældre kender jeres barn bedst, og derfor er det vigtigste redskab en dialog, hvor jeres barns trivsel og udvikling er i højsæde.

På Antvorskov Børnegårds vegne 

Gitte